Založ si blog

Kto nejde s Matovičom a Sulíkom, ide s Ficom?

Končia sa školské prázdniny a dovolenky, celé leto slovenskú uhorkovú sezónu v médiách zapĺňala opozícia svojou politickou agendou. Z odvolávania Kaliňáka urobila kabaret, ktorý sa každotýždenne opakuje, a umožňuje jej kopať okolo seba, s dôležitým dovetkom – kto nie je s nami, je s Kaliňákom a Ficom, ergo Bašternákom a vlastne je to tiež zlodej.

Je donebavolajúca hanba, že kauza Bašternák nie je vyšetrená a tí, čo mali stáť pred súdom, si veselo užívajú svoje milióny na slobode. Je ešte väčšou hanbou, že po 23 rokoch od vzniku Slovenskej republiky, nemáme ministrov vnútra, ktorí by neobchodovali s ľuďmi prinajlepšom morálne pochybnými. Je hanba ak premiér krajiny býva „v podnájme“ u podnikateľa, ktorý podniká na ťarchu štátu. Toto sa nedá vysvetliť, ani obkecať, ono sa to nedá ani ospravedlniť. Sú však logickým dôsledkom neschopnosti Slovenska zvoliť si ľudí, ktorých svedomie a morálne hodnoty sú rovnako kvalitné, ako schopnosť oslovovať voličov a štandardne politicky pracovať.

Pre Igora Matoviča, a tzv. opozíciu, do ktorej s obľubou ale ráta len seba a Sulíka, z toho automaticky vyšlo, že on je jediný obranca morálky a svedomia. A všetkých, ktorí o ňom oprávnene pochybujú nazýva hlupákmi, zradcami, zapredancami a obviňuje ich, že sú platený Smerom.

Je to tak aj v prípade Jany Kirschner, keď vyhlási že na protestoch pred Bonaparte ju najviac odrádza to, že si na tom prihrieva polievočku iný politický subjekt? A že neverí organizátorom? Čo taký Karol Lovaš? Komentátor a redaktor legendárneho rádia Twist, kňaz. Keď napísal kritiku, urazený Matovič ho svojím typickým slovníkom pourážal a označil ho za klamára. Politický analytik Ján Baránek je tiež Smerák, keď znechutene hovoril o tom, ako Matovič a Sulík pôsobia spolu ako mačkopes, a že zlikvidovali možnosť úspechu akejkoľvek budúcej demonštrácie v uliciach pre ich vlastné politické ciele? Alebo čo taký Fedor Gál? Ak hovorí, že protesty pred Bonaparte sú len prejavom permanentnej politickej kampane, a nedajú sa považovať za občiansky názor, je tiež hlúpy zapredanec napojený na Smer? A nezabudnime na Markoviča, ktorý síce pred Bonaparte vystúpil, no jasne povedal že Sulík nie je žiadna alternatíva. Tomu musel asi Fico zaplatiť 1000 strieborných, že?

Matovičovi a Sulíkovi všetci ubližujú. Fico rovnako ako Kaliňák. Ministerstvo vnútra rovnako ako Daňový úrad či Ministerstvo kultúry. Kirschnerová, Gál, Baránek, Lováš, Markovič. A ešte aj tá Krempaská. Keď príde osobne vyjadriť nespokojnosť, je pourážaná aspoň dvorným režisérom a scénaristom SaS.

Alebo je to tak, ako povedal Dag Daniš, predsa len ďalší typický Smerák platený zo súkromnej Ficovej peňaženky, že ano… Že Matovičovi, Sulíkovi a Lipšicovi „chýba to základné: organizačné nadanie, schopnosť tímovo pracovať, schopnosť načúvať a pochopiť druhých. Empatia. Prirodzená autorita. Zmysel pre mieru. Takt. “ A že v ich prípade ide o spojenie „politického autistu, politického exhibicionistu a politického narcisa…“

Nedivme sa preto, že protesty nie sú a nebudú masové. Ak ich uchopí tá či oná strana, ostanú marginálne a len pre zapálené krídlo voličov SaS a OĽaNO-Nova.

 

Nie sme ovce

Na Gorilu nezabudneme! piatok 27. 1.

25.01.2017

V piatok uplynie päť rokov od prvého masového Protestu Gorila. Sériu protestov vyprovokoval únik odposluchov zo stretnutí vrcholových politikov a podnikateľov, ktorí sa dohovárali na obrovskom rozkrádaní verejného majetku, podvodoch a korupcii. Niektorí hovoria, že to bola najväčšia, či dokonca najdôležitejšia politická demonštrácia na Slovensku od roku 1989. Netrúfam [...]

Zatváraním očí realitu nezmeníme

22.12.2016

Neoprávnené čítanie, nieto ešte publikovanie, súkromnej alebo inak neverejnej komunikácie je závažná vec. Natoľko závažná, že môže predstavovať porušenie ľudských práv a to konkrétne zásah do ľudskej dôstojnosti a práva na súkromie. Aj preto by sa také niečo malo v civilizovanej spoločnosti udiať iba v prípade, že takýmto únikom (leakom) sa odhalí niečo [...]

Akú stranu (by) som volil

10.03.2012

takú ktorá by chcela nasledovné: -zrušenie DPH na základné potraviny, lieky, knihy a všetky fair-trade produkty-zvýšenie minimálnej mzdy a životného minima o 30%, progresívne zvyšenie dôchodkov (celkovo o 20%)-zrušenie tzv. rovnej dane a zavedenie progresívneho zdanenia (minimálna mzda žiadna daň, nad milión eur ročne 51%), včítane zisku (relatívne podľa počtu [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Peter Weisenbacher

aktivista, riaditeľ Inštitútu ľudských práv - Human Rights Institute (IĽP), spoluzakladateľ Slovak Political Watchdog (SPW) a Dúhového PRIDE

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 39888x
Priemerná čítanosť článkov: 7978x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy